Hvad er sundhed for dig?

Hvad er sundhed for dig?

Sundhed er mange ting, og defineres meget forskelligt fra person til person. Prøv at tage 1-2 minutter og reflekter over hvad det betyder for dig.

 

Hvis man slår sundhed op i ordbogen er det defineret som det modsatte af sygdom. Derfor må det være ensbetydende med at være rask? Dette er dog ikke sådan virkeligheden ser ud, man kan godt være rask uden at være sund og samtidig også være sund uden at være rask.

Det kan dog oftest fastslås at sundhed er en positiv tilstand, som har betydning for vitale funktioner. Det handler om at have det godt med sin krop, sit sind, sine medmennesker, sin kultur, sit arbejde og sin sjæl.

Sundhed er oplevelsen af, at være i balance med sit liv og sine omgivelser. Vi er hinandens sundhed, livskraft og livsglæde og skal derfor hjælpes ad med at opbygge og bevare vores fælles sundhed.

img_1651

Hvis du vil vide om du er sund, så må du overveje, hvad sundhed er for dig.

Sundhed er for nogen at kunne løbe en lang tur eller være i stand til at spille en fodboldkamp. For andre er sundhed at kunne rejse ud og opleve verden sammen med venner eller familie, eller at kunne tage guitaren og spille et par timer. Samtidig er der også nogen som sætter lighedstegn mellem sundhed og en kost bestående af massere af grøntsager.

Der er ikke nogen rigtigt og forkert mening, det er dog vigtigt at være opmærksom på individualiteten, som er forbundet med ordet sundhed
.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.