3) Træf hensigtsmæssige valg

Fortsættelse af: “Den sunde livsstil”.

3) At tage situationer op til overvejelse – med intention om at træffe de mest hensigtsmæssige valg

 

Vores omgivelser er alt afgørende for vores evne til at træffe de mest hensigtsmæssige valg. Dette gælder lige meget om ønsket er at spise flere grøntsager, være mere fysisk aktiv, reducere mængden af hjemmearbejde, tage cyklen på arbejde frem for bilen eller besøge familie og venner mere.

 

Det lyder måske mærkeligt, men hjælper din hverdag dig til at leve sundt? Sagt på en anden måde, støtter dine omgivelser dig til succesfuldt at kunne etablere en sundere livsstil?

 

 • Du må selv aktivt gøre en indsats for at ændre din livsstil, hvilket indebærer at skabe det mest hensigtsmæssige miljø for at lette ændringsprocessen. Du kan ikke forvente at andre skaber et godt miljø for dig!
  1. Måske er det hen på eftermiddagen, at du oplever en af dine store udfordringer. Du er sulten eller snacken og det eneste tilgængelige på arbejdspladsen er kage.
   • Overvej mulige løsninger til dette scenario.
    • Ville det være muligt, at du kunne ændre på eftermiddagsserveringen eller udvide udvalget til at inkludere frugt og grønt?
  2. Måske har du aftalt med dig selv, at du skal ud og gå eller løbe en tur efter arbejde, men har problemer med at prioritere det, da der ofte kommer en masse gøremål i vejen.
   • Kan du nikke genkendende til dette scenario?
    • Kunne det være en mulighed at lave en aftale med naboen om en gåtur 2 gange om ugen eller måske starte en løbeklub eller gangklub med de andre kvinder på vejen?

 

At tage situationer op til overvejelse handler om at SLÅ AUTOMILOTEN FRA.!!

 • For at kunne etablere en sundere livsstil er det vigtigt at træffe aktive og bevidste valg.

valg-i-livet

Næste gang du står i kø ved kassen i supermarkedet og er fristet til at smide en Mars-bar på båndet, prøv at stoppe op og tænk en ekstra gang. Hvad får jeg ud af denne Mars-bar? Er jeg sulten eller snacken? Er der andet som kan give mig samme tilfredsstillelse?

 • Måske ikke?, så køb Mars-baren og nyd den! Men hvis du kommer frem til konklusionen at du er sulten, så ville det måske være en bedre ide, at lad Mars-baren ligge og køb noget mere mættende mad.

 

Et godt råd, som en klient engang sagde til mig, er:

”MAN SKAL VÆRE FORBEREDT OG OPMÆRKSOM PÅ DE VALG MAN TRÆFFER”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.