Identitets puslespillet

Identitet handler om, hvem vi hver især kan siges at være. Identitetsdannelse er endnu mere interessant, da det handler om udvikling af vores identitet – personligt og i sammenspil med andre.

Vi har alle en række egenskaber, som gør, at vi er identiske og forskellige fra hinanden. Disse egenskaber vil “altid” være de samme. Vi kan dog selv være med til at skabe, påvirke og ændre vores identitet.

  1. Vi har et unikt udseende, kropssprog, stemme, humør, psyke etc.
  2. Vi har en ide om / forestilling af hvem vi er
    • Vores måde at tænke på, samt vores oplevelse af verden.
  3. Andre har en opfattelse af hvem vi er.
    • Vores væremåde og adfærd i samvær med andre.
  4. Vi har et billede af hvem vi gerne vil være
    • Opstår via tanker omkring udvikling samt i sammenligning med andre.

IMG_4474

Den 1. November 2013 fik jeg lavet en tatovering, da jeg har en forestilling om at vores identitet kan ses lidt som at samle et puslespil –> Vi leder efter hjørner og kanter, prøver på at samle, skiller efterfølgende ad, leder efter nye brikker, forsøger herefter noget nyt, re-samler, opdager at der mangler en brik, søger fortsat efter den perfekte brik, der kan samle det færdige produkt.

Spillet har mange brikker, det tager tid at samle. Motivet og formen ændrer sig konstant, – det vil blive ved med at forandre sig og vil med tiden nærme sig den ønskede fremtoning, dog aldrig blive færdigt. 

Vi bliver forhåbentlig med tiden mere og mere tilfredse med resultatet, dog vil der altid være små brikker som med fordel kan skiftes ud og erstattes med en anden. Spørgsmålet er, om man nogensinde vil blive tilfreds med produktet, og om man kan acceptere den identitet man får puslet sammen.

Fortsættes…..

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.