Do you give a fuck? I don’t!

Andres mening kan være totalt lige meget!   

Nej tak til hvidt brød!

 

Jeg har tidligere været super opmærksom på, hvad andre tænkte om maden på min tallerken, hvad jeg spiser og ikke spiser – desværre!!

For det kan jo egentlig være totalt lige meget, om andre ryster på hovedet over, at jeg f.eks.:

  • siger nej tak til rundstykker og hvidt brød,
  • prioriterer et stort indtag af grøntsager,
  • helst ikke spiser på McDonald’s

De seneste tre år har jeg udviklet mig meget på dette punkt.

Stegt broccoli, spinat og mandler med spejlæg.

Førhen tilpassede jeg min kost i forhold til mine omgivelser, så andre ikke ville tænke negativt om eller kommentere min mad.

Søndag spiste jeg rundstykker, på trods af at jeg ikke synes det er synderligt lækkert og det ødelægger min mave, fordi alle andre gjorde.

I dag prioriterer jeg at få en portion skyr med bær og mandler, havregryn med æg eller en omelet med grøntsager, også i weekenderne.

 

Jeg er blevet meget bedre til at tænke ”PYT”. Hvis andre synes det er mærkeligt, at jeg spiser noget andet end dem selv, hvad så.??

Pas din egen tallerken

Vi har generelt en tendens til, at have en mening om hvad alle andre gør og ikke gør, tænker og ikke tænker, og ikke mindst hvad de spiser og ikke spiser.

Mange af os kender kommentaren:

”Puha jeg er godt nok helt vildt mæt! – kan du blive ved med at spise?” eller ”hold da op, det var da noget af en portion, du skulle have”.

Hvordan vi hver især reagerer på sådanne kommentarer er individuelt, men man tænker da lige en ekstra gang over, om der er noget om snakken.

For en person, som mig, der har en stor viden omkring kost og derfor er super bevidst omkring hvad og hvor meget der spises, burde dette ikke påvirke mig. Men grundet min opmærksomhed på mine omgivelsers mening kan det være svært ikke at blive påvirket.

 

Hvorfor tilpasse sig?

 

Jeg oplever ofte at folk i mine omgivelser kommenterer maden på min tallerken og sågar har en mening om indholdet. Det er tit fordi den består af store mængder grøntsager, samt at mine præferencer ikke lever op til den traditionelle danske kost bestående af kartofler, kød og sovs.

Folk har lov til at have en mening og også at give udtryk for den. Men jeg, og sikkert også andre, skal være bedre til ikke at lade sig påvirke.

 

Min pointe med dette indlæg er:

”Lad folk passe deres egen tallerken! – spis efter dine præferencer, din egen mening, hvad du har lyst til og tilpas det ikke efter andres.”

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.