Gider du at bruge energien på at forbrænde maden du spiser?

I forlængelse af mit indlæg for et par uger siden, vil jeg gerne gør nogle ting klart!

KULHYDRAT ER IKKE FEDENDE og BRØD ER IKKE USUNDT!

Jeg lagde for et par uger siden dette billede op af en hvid bolle og skrev ”Nej tak til hvidt brød”.

Jeg vil gerne tydeliggøre, at dette billede ikke betyder, at jeg totalt undgår at spise brød.

Brød kan være super lækkert, – jeg er vild med en nybagt luftig bolle eller et friskbagt rugbrød. Dog vil jeg helst spise brød bagt af fuldkornsmel, rugbrød, brune ris, speltkerner, fuldkornsbulgur, rugflager, havregryn, knækkede hvedekerner osv. Frem for hvide ris og brød bagt uden fuldkornsmel.

OBS: Det er en personlig præference og et bevidst valg, jeg har truffet.

OBS: Mit formål med dette indlæg er IKKE at få dig til at stoppe med at spise hvidt brød.

 

Alt skal forbrændes 🙂   

Jeg vil endnu en gang gerne understrege: kulhydrat er ikke fedende eller særligt usundt.

Hvis du synes hvidt brød er det lækreste i verden, så kommer der ikke noget godt ud af at du fjerner det fra din kost!

Mit formål med indlægget er at gøre dig opmærksom på, at det kan være en fordel at overveje om du synes at fødevarer du indtager er ”besværet værd”! 

Gider du at bruge den nødvendige energi på at forbrænde maden du spiser?

  • Hvis du synes det er besværet værd, så slå dig løs og nyd det!
  • Hvis ikke, så find noget du hellere vil have og prioriter et indtag af dette istedet.

 

Fanatisk eller ej?

Nogle ville mene at dette er fanatisk og en komplet unødvendig restriktion at stille op for sig selv.

Men for mig er en hvid burgerbolle eller en portion hvide ris ikke tiltalende. For mig er det ikke indtaget værd. Der er meget andet jeg hellere vil have.

Jeg vil gerne gøre det klart, at det ikke er fordi jeg ikke MÅ spise det! Det er udelukkende fordi, at jeg ikke synes det er lækkert og derfor ikke gider bruge min energi på at skulle forbrænde det igen.

 

Kalorieregnskab

 

I aften skal jeg hjem til en veninde og spise risengrød, som helt sikkert er lavet på hvide grødris og sødmælk. Jeg er vild med risengrød, især med kanelsukker og smør 😀

Måske er det ligeså meget traditionen forbundet med grøden jeg er vild med. Men om det er det ene eller det andet, så spiser jeg risengrød med velbehag.

Det er for mig alle kalorierne værd!

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.