Spiser du kanterne af din pizza og pomfritterne i din burgermenu?

Tømmer du også hele slikposen?

Jeg har ofte købt bland-selv slik og ubevidst tømt posen. Det værste er følelsen bagefter, hvor man sidder med ondt i maven og dårlig samvittighed. Hvad skulle det til for? :S

Grundet min opmærksomhed på det, er jeg begyndt at fylde mindre i posen, når jeg køber det, samt at folde posen sammen hver gang jeg har taget et stykke.

På den måde er der mindre til at friste mig, det kræver mere bevidsthed at skulle tage et stykke og det hjælper mig herved til at begrænse indtaget. Jeg er derudover begyndt at tænke, at i stedet for at blive dårlig af at spise det hele på en gang, vil jeg hellere fordele nydelsen over flere dage.

Bland-selv slik

Har du også svært ved at stoppe med at spise før din tallerken er tom?

Samme mangel på kontrol har tidligere været gældende for maden på min tallerken 😛 Jeg spiste op, fordi maden var på tallerkenen eller stod foran på bordet og endte ofte med at blive overmæt, hvilket medførte at jeg blev træt og uoplagt. Kan du nikke genkendende til dette?

Vi kender alle at have spist sig overmæt – det er ikke ligefrem en rar følelse.

Jeg har efterhånden lært at mærke efter sulten, være bevidst omkring mit indtag og forholde mig kritisk til, om det nu er nødvendigt at spise mere.

 

Nogle få tips:

En portion aftensmad. Bestående af en hakkebøf, bulgur med brun sovs og grøntsager.
  1. Anret jeres portioner i køkkenet og tag kun tallerkenerne med ind til bordet, ikke gryderne. Det kræver herved mere bevidsthed og overvejelse at bestemme sig for at gå ud i køkkenet og tage anden gang! Tænk tanken: Er jeg virkelig mere sulten?
  2. Se muligheden for at bruge resterne til frokost eller aftensmad dagen efter.
  3. Drik vand til dine måltider – gerne en halv liter.
  4. Mærk efter om maden smager dig.

Hjemme kan man heldigvis selv styrer, hvor meget der kommer op på tallerkenen. Hvis du føler manglende kontrol over dit indtag, kan du prøve at bruge nogle af ovenstående tips eller selv finde en måde, som virker for dig til at begrænse dit indtag.

 

Spiser du kanterne af din pizza og pomfritterne i din burgermenu?  

 

Udfordringen opstår, når man er på restaurant og har lyst til f.eks. pizza eller burger. Her kan man nemt komme til at spise sig overmæt, fordi mængderne på tallerkenen er store. Hvordan gør man så?

 

En lille sjov historie i denne sammenhæng:

For 8 (snart 9) år siden da jeg mødte min kæreste, blev jeg forarget over, at han ikke spiste kanterne af hans pizza. Han brugte forklaringen, at det var kedeligt!

De resterende pizza-kanter

I dag spiser jeg sjældent kanterne af min pizza (det skal virkelig være en lækker tynd og knasende bund, før det er tilfældet).

Jeg kan ikke spise en hel pizza og vil derfor hellere prioritere mine kalorier på kun at spise midten af pizzaen, hvor alt fyldet er 😀 Herved sparer jeg ”unødvendige” kalorier og kan have plads til noget andet, som jeg synes er mere lækkert end de tørre kanter af en pizza.

Du kan bruge den samme tilgang til burgeren. Hvordan kan du ”spare nogle kalorier”? Der er mange muligheder, alt efter smag og behag samt hvad der virker for dig.

Mine forslag ville være: at man kan undgå at bestille en menu, og nøjes med at spise burgeren, herved får man ikke kalorierne fra pomfritterne. Har man lyst til pomfritter, så er udfordringen at spise en mindre mængde. En anden mulighed, som mange dog ser lidt skævt til, er at fjerne toppen af burgeren, så du kun spiser den nederste halvdel af bollen.

 

 

Mærker du efter om du er mæt?

Der er mange måder at begrænse sit indtag og spare nogle kalorier! Det er individuelt hvad der virker og derfor handler det om, at du skal finde dine metoder til at begrænse dit kalorieindtag samt finde dine måder at afholde dig fra at spise dig overmæt.

Det er uden tvivl en udfordring at mærke efter om man er mæt og kan være svært at stoppe med at spise i tide, hvis man ikke er vant til det.

HUSK: Øvelse gør mester!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.