Tag ansvar for din sundhed! – lynkur vs. livsstilsændring

Nej tak til Quick-fix

Man hører mange succeshistorier om folk, som har smidt 8 kilo på 2 uger eller 5 kilo på 5 dage, ved at følge en af de såkaldte lynkure som f.eks. kålkuren, suppekuren, juicekuren eller anden.

Det lyder da super fristende og også meget tiltalende at få vægttabet klaret hurtigst muligt, så er kuren overstået og man kan vende tilbage til en almindelig hverdag.

At gå med på en af disse ekstremkure er for de fleste en kortvarig periode og ikke en holdbar løsning. Mange kan ikke leve med denne meget “sort/hvide-tankegang” og ender med at tage alle kilo og mere til på igen indenfor kort tid.

 

Ingen hokus-pokus

Jeg erfarer, at den bedste, og mest holdbare, måde at tabe sig på, er ved at tage udgangspunkt i den nuværende livsstil og lave små justeringer som giver mening for den enkelte på længere sigt.

Der findes desværre ingen smut-vej eller lynkur til et holdbart slankere jeg!

Det kræver fokus, bevidsthed, overvejelse, tålmodighed og ikke mindst TID, at ændre sine vaner for at gøre livsstilen sundere. Men dette vil betale sig i fremtiden og på længere sigt hjælpe til at vedligeholde den reducerede vægt.

Denne klient har opnået en livsstilsændring på 20 uger – reduceret kropsvægt med 4 kg. og 14 cm. smallere om taljen.

Undgå tilladte vs. forbudte madvarer

Den sunde livsstil handler ikke om at besidde styrken til at kunne udelukke bestemte fødevarer fra ens kost, – baseret på en vurdering om de bør komme i ’’kassen’’ for enten tilladt eller forbudt mad.

Jeg anser ikke den sunde livsstil for værende en evig kur med strenge restriktioner og konkrete retningslinjer, som slavisk skal følges. Man kan godt være sund uden at skulle skifte fredagsslikket ud med gulerodsstave eller at stoppe, for altid, med at spise kage og is.

OBS: Vægttab bør IKKE være en straf eller en kortvarig fase, som bare skal overstås. Det bør være en “rejse”, hvor fokus er på at ændre nogle faktorer i sit liv med det formål, at forbedre kvaliteten af sit nuværende liv.

 

Tag ansvar for din sundhed!

BALANCE er mit råd til succesfuldt at opnå en sundere livsstil – både i forhold til kost og fysisk aktivitet.

Det lyder overfladisk og er ikke særlig konkret, måske lyder det faktisk også en smule kedeligt – ingen “hokus-pokus” eller strenge restriktioner.

Jeg erfarer, at det i en livsstilsændring er afgørende, at man tager udgangspunkt i den nuværende livsstil og med små tiltag ændre lidt af gangen, samt at man tager ansvar for sin egen sundhed og forholder sig til de valg man træffer!

Sund livsstil

En sundere livsstil kræver ændringer i hverdagen

– undgå at ændre alt på engang –> tag små skridt!

 

Generelt inkluderer en livsstilsændring følgende for os alle:

1) At implementere sundere vaner

2) At finde sin individuelle vej til at opnå succes (den mest optimale for netop dig)

3) At tage situationer op til overvejelse – med intentionen om at træffe det mest hensigtsmæssige valg

4) At finde frem til de ting som motiverer dig – indenfor såvel kost som motion,

5) At have et ønske om at skabe vedvarende sundere livsstil 

Jeg vil i de kommende indlæg uddybe de fem ovenstående punkter.

 

 

One thought on “Tag ansvar for din sundhed! – lynkur vs. livsstilsændring

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.